Engaging with Islam

Binnenkort
Terug naar alle online cursussen

Engaging with Islam

Informatie volgt

Op Nederlandse basisscholen worstelen leerkrachten soms met vragen die betrekking hebben op hun contact met moslimleerlingen of hun ouders.

Deze leerkrachten, die centraal staan in de cursus, komen aan het woord. Wat maken zij mee, met welke vragen worstelen zij? Veel van hun vragen gaan over de islam zelf. De docent geeft aan de hand van deze vragen theologische achtergronden. Echter zal blijken dat het ook gaat om het verwerven van kennis die verder reikt dan de islam. Leerkrachten krijgen daarom ook handvatten aangereikt die hen in staat stellen om met bepaalde situaties in de klas om te gaan.

Deze cursus is volledig online maar wel onder begeleiding van een docent. U wordt geacht wekelijks video's te bekijken, podcasts te besluisteren en/of een artikel te lezen en opdrachten te maken.  Dit kunt u tijdens de betreffende week in eigen tempo en op elk gewenst tijdstip doen, maar u dient wel alles te hebben afgerond aan het einde van de week.

De deelnemers ontvangen na het doorlopen van de cursus een deelnamecertificaat.

Open voor registratie! De volgende cursus start op 9 september 2019. Aanmelden kan tot en met  1 september 2019.

No items found.

Online cursus

Cursus op locatie

Basis/verdiepend

Verzwaard/onverzwaard

Voor wie? Leerkrachten op basisscholen.

Opzet & werklast: Doorlooptijd van 5 weken, ongeveer 2 uur per week, wekelijks online contact met de docent.

Data en locatie

Kosten

Verzwaard: €395. Omdat de cursus dit jaar is gelanceerd, kunt u zich voor een kennismakingstarief van €195 opgeven. Scholen met minimaal 5 aanmeldingen kunnen rekenen op een aantrekkelijke extra korting.

Klik op de button 'Klik hier om je aan te melden' op deze pagina. U wordt doorgestuurd naar de intropagina van deze module op de Universiteit Leiden online learning website. 

Startdatum van de volgende verzwaarde cursus: 1 september 2019. Aanmelden kan tot en met 1 september 2019.

Samenwerkingspartner

Aanbevelingen en commentaren