Beelden van de Profeet Mohammed

Terug naar alle online cursussen

Beelden van de Profeet Mohammed

Beelden van de Profeet roepen veel emoties op. Deze module plaatst de hedendaagse controverses in een historische context.

Beelden van de Profeet Mohammed zijn van alle tijden, zowel in de islamitische als de christelijke traditie. Maar waarom roepen zij zo veel emoties op? Wie was de profeet Mohammed? Voor moslims vormt het voorbeeld van de profeet (sunnat annabi) één van de belangrijkste bronnen voor de geloofspraktijk. In het christendom was Mohammed lang een ‘valse profeet’ of de in de bijbel voorspelde ‘parakleet’. Het heeft geleid tot zowel hevige polemieken als dialoog tussen christenen en moslims. Tijdens deze module kijken we naar beeldvorming in de politieke en sociale context van de geschiedenis. Bekende en minder bekende islamitische, christelijke en seculiere bronnen passeren de revue. We zullen zien dat hedendaagse controversiële beelden zoals de Deense cartoons of Charlie Hebdo’s satirische prenten diepe wortels hebben. 

Voor wie? 

Voor iedereen die vanuit zijn/haar eigen levensovertuiging de heftigheid van het islamdebat wil kunnen begrijpen.

Opzet 

De eerste bijeenkomst gaat in op islamitische beelden van de Profeet Mohammed, in de tweede bijeenkomst worden de christelijke beelden van Mohammed besproken, en de laatste bijeenkomst gaat in op de hedendaagse seculiere beelden van de Profeet.

Online cursus

Cursus op locatie

Basis/verdiepend

Zowel basis als verdiepend

Verzwaard/onverzwaard

Deze module wordt onverzwaard aangeboden.

Bij deze onverzwaarde college-­‐module worden geen EC toegekend. Wel kunt u op aanvraag een Certificaat van Deelname krijgen.

Data en locatie

Kosten

De kosten van deze cursus hangen af van de specifieke invulling zoals locatie, duur, en aantal deelnemers.

Leiden Islam Academie streeft ernaar om kennis over islam-gerelateerde onderwerpen zo laagdrempelig mogelijk beschikbaar te maken. We stemmen dit graag met u af.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Gebruik de knop hiernaast om contact met ons op te nemen over deze cursus.

Samenwerkingspartner

Aanbevelingen en commentaren

"Grote kennis van zaken.”

"Vlot verteld, boeiende vragen om over na te denken.”