Het begin van het menselijk leven

Terug naar alle online cursussen

Het begin van het menselijk leven

Deze workshop werpt licht op de verschillende religieuze opinies (fatwa’s) die uitgevaardigd zijn over abortus binnen de islam. Ook gaat de workshop in op de praktijk.

Wanneer begint het menselijk leven? Hierover zijn verschillende opvattingen, maar over één ding zijn moslimjuristen het eens: 120 dagen na de conceptie kunnen we spreken van een volwaardig mens. Hoe zit het dan met stamcelonderzoek, het gebruik van anticonceptie, ongewenste zwangerschappen en congenitale afwijkingen? Al deze onderwerpen komen in deze module aan bod. 

Voor wie? 

De module is geschikt voor verschillende doelgroepen: van professionals in de zorg tot studenten geneeskunde en andere geïnteresseerden. 

Opzet 

Deze module wordt door de docent in verschillende vormen aangeboden. In de Agenda vindt u hierover informatie.

Deze module wordt in aangepaste vorm als geaccrediteerde cursus opgevoerd. Neem voor meer informatie contact op met ons bureau.

Online cursus

Cursus op locatie

Basis/verdiepend

Zowel basis als verdiepend

Verzwaard/onverzwaard

Deze module wordt onverzwaard aangeboden.

Deze module wordt onverzwaard aangeboden. Er worden geen EC toegekend. Wel kunt u op aanvraag een Certificaat van Deelname krijgen.

Data en locatie

Kosten

De kosten van deze cursus hangen af van de specifieke invulling zoals locatie, duur, en aantal deelnemers.

Leiden Islam Academie streeft ernaar om kennis over islam-gerelateerde onderwerpen zo laagdrempelig mogelijk beschikbaar te maken. We stemmen dit graag met u af.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Gebruik de knop hiernaast om contact met ons op te nemen over deze cursus.

Samenwerkingspartner

Aanbevelingen en commentaren