Islam in de klas

Start  9 september 2019
Terug naar alle online cursussen

Islam in de klas

In deze module worden Islam-gerelateerde onderwerpen in de schoolcontext besproken. Leerkrachten uit het basisonderwijs leren om te gaan met situaties waarin ze zich misschien handelingsverlegen voelen. Duur: 5 weken, 2 uur per week.

Op Nederlandse basisscholen worstelen leerkrachten soms met vragen die betrekking hebben op hun contact met moslimleerlingen of hun ouders.

Deze leerkrachten, die centraal staan in de cursus, komen aan het woord. Wat maken zij mee, met welke vragen worstelen zij? Veel van hun vragen gaan over de islam zelf. De docent geeft aan de hand van deze vragen theologische achtergronden. Echter zal blijken dat het ook gaat om het verwerven van kennis die verder reikt dan de islam. Leerkrachten krijgen daarom ook handvatten aangereikt die hen in staat stellen om met bepaalde situaties in de klas om te gaan.

Deze cursus is volledig online maar wel onder begeleiding van een docent. U wordt geacht wekelijks video's te bekijken, podcasts te besluisteren en/of een artikel te lezen en opdrachten te maken.  Dit kunt u tijdens de betreffende week in eigen tempo en op elk gewenst tijdstip doen, maar u dient wel alles te hebben afgerond aan het einde van de week.

De deelnemers ontvangen na het doorlopen van de cursus een deelnamecertificaat.

Open voor registratie! De volgende cursus start op 9 september 2019. Aanmelden kan tot en met  1 september 2019.

Online cursus

Cursus op locatie

Basis/verdiepend

Zowel basis als verdiepend

Verzwaard/onverzwaard

Verzwaard en onverzwaard. De onverzwaarde versie is later dit jaar beschikbaar.

Voor wie? Leerkrachten op basisscholen.

Opzet & werklast: Doorlooptijd van 5 weken, ongeveer 2 uur per week, wekelijks online contact met de docent.

Data en locatie

18 maart 2019

Kosten

Verzwaard: €395. Omdat de cursus dit jaar is gelanceerd, kunt u zich voor een kennismakingstarief van €195 opgeven. Scholen met minimaal 5 aanmeldingen kunnen rekenen op een aantrekkelijke extra korting.

Klik op de button 'Klik hier om je aan te melden' op deze pagina. U wordt doorgestuurd naar de intropagina van deze module op de Universiteit Leiden online learning website. 

Startdatum van de volgende verzwaarde cursus: 1 september 2019. Aanmelden kan tot en met 1 september 2019.

Samenwerkingspartner

Aanbevelingen en commentaren

“De cursus sluit aan op een behoefte”

“Ik ben zeer tevreden over deze cursus. Fijn dat ik deze kon volgen”

“Goed geworteld in de praktijk”

“De cursus zou verplichte kost moeten zijn op Pabo’s om leerkrachten inzicht te geven in de islam. Nu wordt de meeste ‘informatie’ verkregen uit de media, maar deze bestaat met name uit vooroordelen”