Medisch geassisteerde voortplantingstechnieken

Terug naar alle online cursussen

Medisch geassisteerde voortplantingstechnieken

Deze cursus gaat in op de bezwaren en de ethische dilemma’s die sommige voortplantingstechnieken met zich mee kunnen brengen vanuit een islamitisch perspectief.

Kunstmatige inseminatie, in vitro fertilisatie, ei- en zaadceldonatie en draagmoederschap zijn mogelijke behandelingen voor onvruchtbaarheid. Sommige van deze behandelingen kunnen leiden tot een discrepantie tussen biologische afstamming en sociaal verwantschap. Daarmee kunnen ze een uitdaging vormen voor de traditionele lijnen van afstamming. Deze cursus gaat in op de bezwaren en de ethische dilemma’s die sommige voortplantingstechnieken met zich mee kunnen brengen vanuit een islamitisch perspectief.

Voor wie?

De module is geschikt voor verschillende doelgroepen: van professionals in de zorg tot studenten geneeskunde en andere geïnteresseerden. 

Online cursus

Cursus op locatie

Basis/verdiepend

Zowel basis als verdiepend

Verzwaard/onverzwaard

Open

Deze module wordt zowel verzwaard als onverzwaard aangeboden, doordat het regelmatig in aangepaste vorm als geaccrediteerde cursus bij medische instellingen wordt opgevoerd. Neem voor meer informatie contact op met ons bureau.

Data en locatie

Kosten

De kosten van deze cursus hangen af van de specifieke invulling zoals locatie, duur, en aantal deelnemers.

Leiden Islam Academie streeft ernaar om kennis over islam-gerelateerde onderwerpen zo laagdrempelig mogelijk beschikbaar te maken. We stemmen dit graag met u af.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Gebruik de knop hiernaast om contact met ons op te nemen over deze cursus.

Samenwerkingspartner

Aanbevelingen en commentaren